Westergrens Horse & Country -

WeH&C

 

Susanne Westergren

Susanne är född -72, och är gift med Tord sedan 2000, som hon dottern Wilda och sonen Charlie tillsammans med.

Ridkarriären tog fart så sent som i sjätte klass på Åtvidabergs ridklubb. Intresset var stort, och dagligen bar det iväg till ridskolan där hon i många år i sena tonåren höll ridlektioner för olika kategorier av elever. Egen häst införskaffades när hon gick i gymnasiet - Linette, och med henne tävlade hon upp till LA hoppning och medelsvår fälttävlan.

Efter gymnasiet och tre sabbatsår gick hon hippologen med ridlärarinriktning, och efter två lärorika år fortsatte hon att läsa vidare till naturbruksgymnasielärare. Under detta år arbetade hon extra på Boxholms ridklubb som instruktör en dag i veckan, och efter avslutad utbildning fick hon förfrågan om hon var intresserad av att ta över driften av denna ridskola.

Erbjudandet antogs och sedan augusti 1997 har Susanne drivit ridskolan, fram till juli 2010 då hon sade upp kontraktet. I augusti 2010 fick hon ett vikariat som hästlärare på Vretagymnasiet, och from juni 2011 går hon hemma och är föräldrarledig. Våren  2014 startade hon upp sitt nya företag - Westergrens Horse & Country.

På tävlingsbanorna har det varit fälttävlan som har dominerat, och med hästen Touch of Lyric xx gjordes det största genombrottet. Tillsammans har de gått från 90-klass till internationell tvåstjärnig klass på tre år. I oktober 2005 deltog de i unghäst-VM i Lion d'Anger i Frankrike. Tyvärr var olyckan framme och de fick ett kraftigt rotationsfall på terrängbanan då "Lyran" föll på sin ryttare. Susanne fick multipla frakturer, som har lett till flera steloperationer i en fotled. Nu många år senare är hon så pass ok igen att ridningen är återupptagen igen - dock på en annan nivå.

Under våren 2013 tog Susanne B-tränarlicens i trav, och i slutet av juli samma år blev hon en lycklig ägare till Minnestads Denia, f-12, e. Enjoy Lavec - Viking Kronos..... Under några år tränades det trav för fullt, men Denia såldes senare till avel - och ekar det tomt gällande travhästar i stallet.

Susanne driver ponnyridskola hemma på anläggningen, och har ridläger under många skollov - och även weekendkurser.

 

Susanne och Humla går banan - CIC ** i Övedskloster 2005.