Westergrens Horse & Country -

WeH&C

 

Touch of Lyricxx  f-98, e.Thatchingxx  - Visionxx   äg. Susanne Westergren

Susanne köpte "Lyran" när hon var fyra år, och kom direkt från galoppen. Hon är importerad som 1,5-åring från Irland.

Lyran visade direkt att hon är en mycket levnadsglad & sprallig varelse, med mycket hoppning i. Gångarterna är inte heller så pjåkiga, vilket passar fälttävlan alldeles utmärkt.

På tre år gick de tillsammans från debutant till tvåstjärning internationell fälttävlan. Höjdpunkten blev när de blev uttagna att åka till unghäst-VM i Frankrike hösten 2005 på en CIC**. Tyvärr slutade den tävlingen illa då de fick ett otäckt rotationsfall på ett terränghinder.

Året efter fick Tord ta över tävlandet vilket han gjorde mycket förtjänstfullt, och tillsammans tog de det året flera placeringar i tvåstjärnig klass.

År 2007 valde Susanne att betäcka Lyran pga en skada, och valet på hingst föll på Jaguar Mail. Den 25:e maj 2008 föddes ett underbart yrväder till stoföl som har mammas temperament och spänst.

År 2009 sattes Lyran  igång igen efter en två år lång vila av Tord, som också ska tävla henne (då Susanne fortfarande inte är återställd efter olyckan i Frankrike  -05).

Nu 2012 tävlar fortfarande Tord denna häst framgångsrikt, och har tagit många placeringar under tiden - och denna säsong debuterade de CIC*** i Stzregom - Polen i värdlscupen med den äran.

"Lyran" & Susanne vid veterinärbesiktningen i Lion d'Anger - Frankrike 2005. Unghäst-VM i fälttävlan CIC** för 7-åringar.