Westergrens Horse & Country -

WeH&C

 

Hyra ponny på sportlovet

 Mellan den lördagen den17/2 -  lördagen den 24/2  finns det möjlighet att hyra en av våra fina ridskoleponnyer  (du får sprida ut dina dagar som du vill) väldigt förmånligt.  Priset är 500 kr för 6 dagar (man måste inte rida alla 6 dagarna), och då ska du rida ute i naturen minst 30 minuter och kan avsluta med 10 minuters trav och galopp i ridhuset. En dag kan du byta ut din uteritt mot ett ridpass på bana (dock ej hoppning eller bommar). Vill man endast hyra enstaka dagar så är priset 150 kr/tillfälle (ej helpass på bana). Man hämtar sin häst i hagen själv, och tar den till stallet där man sköter om den och gör iordning den för ridningen. Man mockar lite i lösdriftshagarna/lösdriftshallarna varje gång man är hos sin häst  . Man hjälper även till att packa höpåsar. En av dagarna tar man även hand om lunchfodringen kl.15.00 - man fodrar hösilage ute i hagarna enligt instruktioner. FÖRST TILL KVARN GÄLLER för bokning av datum på lunchfodring!!!!!!

Om man även kan ta en morgon- eller kvällsjour är priset istället 200 kr för 6 dagar. Morgonjouren är kl 8.00, och kvällsjouren är kl 21.00.

Man kan välja på att rida från kl 10.00-15.00, eller från kl 17.00-19.00. All annan tid ska hästen vistas i hagen för att säkerställa att de ej missar någon måltid. Om man väljer att ta ett ridpass på bana, ska detta helst ske när det är ljust ute - så att man ej behöver tända. Om man trots allt måste tända, så får man endast tända en rad.

 # Du rider max 6 dagar, så hästen får minst 2 vilodagar

# Du skall alltid förlägga minst 30 min av ridpasset ute i naturen (undantag 1 dag)

# Max ridtid 60 min. Skritta fram minst 5 min, och skritta av minst 5 min (ta även pauser mitt i).

# Ingen hoppning eller bommar!!

# Du som förälder har ansvar för ditt barn/ungdom och hästen, om något händer!

# Hyrtagaren får ej vistas ensam i stallet, utan måste ha sällskap av målsman. Äldre ungdomar får ta sällskap av varandra, men det är fortfarande du som målsman som bär ansvaret.

# Släck alltid stallet när du rider iväg eller släppt ut hästen i hagen - inget får vara tänt i onödan.

# Använd alltid lilla stallet i första hand.

# Sadelkamrarna skall alltid vara låsta, och dörrar stängda - även när det är folk på gården.

# Häll ut vattnet från vattenhinken, och töm mockkärran direkt på gödselstacken!

Mer info står i kontraktet som skrivs mellan Dig & Susanne. För bokning - prata med Susanne! Fodervärdarna har företräde att boka sin häst.