Westergrens Horse & Country -

WeH&C

 

Hyra ponny på påsklovet

 Mellan den fredagen den 29/3 -  lördagen den 6/4  finns det möjlighet att hyra en av våra fina ridskoleponnyer  (du får sprida ut dina dagar som du vill) väldigt förmånligt.  Priset är 500 kr för 6 dagar (man måste inte rida alla 6 dagarna), och då ska du rida ute i naturen minst 30 minuter och kan avsluta med 10 minuters trav och galopp i ridhuset om det är fruset - annars på utebanan. En dag kan du byta ut din uteritt mot ett ridpass på bana (dock ej hoppning eller bommar). Vill man endast hyra enstaka dagar så är priset 150 kr/tillfälle (ej helpass på bana). Man hämtar sin häst i hagen själv, och tar den till stallet där man sköter om den och gör iordning den för ridningen. Man mockar lite i lösdriftshagarna/lösdriftshallarna varje gång man är hos sin häst  . Man hjälper även till att packa höpåsar vid varje tillfälle. En av dagarna tar man även hand om lunchfodringen kl.15.00 - man fodrar hösilage ute i hagarna enligt instruktioner. FÖRST TILL KVARN GÄLLER för bokning av datum på lunchfodring!!!!!!

Om man även kan ta en morgon- eller kvällsjour är priset istället 200 kr för 6 dagar. Morgonjouren är kl 8.00, och kvällsjouren är kl 21.00.

Man kan välja på att rida från kl 10.00-15.00, eller från kl 17.00-19.00. All annan tid ska hästen vistas i hagen för att säkerställa att de ej missar någon måltid. Om man väljer att ta ett ridpass på bana, ska detta helst ske när det är ljust ute - så att man ej behöver tända. Om man trots allt måste tända, så får man endast tända en rad.

 # Du rider max 6 dagar, så hästen får minst 3 vilodagar

# Du skall alltid förlägga minst 30 min av ridpasset ute i naturen (undantag 1 dag)

# Max ridtid 60 min. Skritta fram minst 5 min, och skritta av minst 5 min (ta även pauser mitt i).

# Ingen hoppning eller bommar!!

# Du som förälder har ansvar för ditt barn/ungdom och hästen, om något händer!

# Hyrtagaren får ej vistas ensam i stallet, utan måste ha sällskap av målsman. Äldre ungdomar får ta sällskap av varandra, men det är fortfarande du som målsman som bär ansvaret.

# Släck alltid stallet när du rider iväg eller släppt ut hästen i hagen - inget får vara tänt i onödan.

# Använd alltid lilla stallet i första hand.

# Sadelkamrarna skall alltid vara låsta, och dörrar stängda - även när det är folk på gården.

# Häll ut vattnet från vattenhinken, och töm mockkärran direkt på gödselstacken!

Mer info står i kontraktet som skrivs mellan Dig & Susanne. För bokning - prata med Susanne! Fodervärdarna har företräde att boka sin häst fram till 19/3.